Tutireceptek.hu fejléc

Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 evőkanál cukor
7 dkg vaj
12 lap fehér zselatin
4,5 dl joghurt
fél teáskanál reszelt citromhéj
4 evőkanál maracujalé
1 dl tejszín
10 dkg eperdzsem
50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
száraz borsó
liszt a kinyújtáshoz
vaj a formához

Elkészítés:
Elkészítés:
A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés rétes » Körtés batyu » Puncsos-habos piskótatorta » Dióssütemény
» Tejszínhabos kürtös » Almakrém diétásan » Diós citromkocka » Mákos, meggyes szelet
» Mézes-diós csók » Áfonyás joghurttorta 1 » Tizperces süti » Finom csoki tekercs
» Manókeksz » Meggyes pite 2 » Rumos diótorta » Boci-mobil


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.