| Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 15 dkg liszt 4 evőkanál cukor 7 dkg vaj 12 lap fehér zselatin 4,5 dl joghurt fél teáskanál reszelt citromhéj 4 evőkanál maracujalé 1 dl tejszín 10 dkg eperdzsem 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott) száraz borsó liszt a kinyújtáshoz vaj a formához Elkészítés: Elkészítés: A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |