Tutireceptek.hu fejléc

Bögrés almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2db alma
1 natúr joghurt
2db tojás
1 tk fahéj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 cs sütőpor
én szoktam 2ek olajat is tenni)

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
Sütőt előmelegítjük.
Jénait vagy tepsit kivajazunk, pici lisztel beszórjuk az alját.
Egy edénybe beleöntjük a natúr joghurtot (én annak műanyag poharába szoktam kimérni) 2 pohár liszt, 1 pohár cukor (aki akarja barna is lehet a cukor) 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 2 ek olaj.
Ezt jól összekeverjük és hozzáadjuk a lecsöpögtetett reszelt almát.
Előkészített jénaiba vagy tepsibe betesszük és be az előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. (Nekem villanysütőm van abban ennyi perc elég)
A végén mikor kicsit kihűlt felkockázzuk és megszórjuk porcukorral.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: mi.zu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű almás » Almás krémes, sütés nélkül » Mami bögrés sütije » Almás-hagymás hal
» Almás briós Briell-nek » Bögrés raffalló » Almás töltött karaj » Almás süti (sütés nélkül)
» Almás műzli » Diétás almás-pudingos süti » Egyszerű almás süti » Olaszos-almás vadkacsamell
» Almásrétes » Almás keksz » Almás mákos süti » Almás táska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.