| Besamel mártás vitaminosan receptKöretek Hozzávalók: 6 dkg sárgarépa 6 dkg hagyma 6 dkg sovány sonka 8 dkg vaj 4 dkg liszt 1 liter tej csipetnyi só ,bors zöldpetrezselyem Elkészítés: A sárgarépát ,a hagymát meg a sonkát kockára vágjuk. Egy kis lábasban megolvasszuk a vajat,beletesszük a zöldséget,és a sonkát. Gyenge tűzön,mintegy negyed óráig pároljuk,vigyázzunk,nehogy megbarnuljon!!! Kiveszük a zöldséget ,és még beleteszünk 4 dkg vajat ,és a lisztel egészen simára keverjük,és továbbra is folytonosan keverve,egy liter meleg tejet öntünk hozzá. Ezután visszatesszük a zöldséget,és a mártást megsózzuk,megborsozzuk,és finomra vágott zöldpetrzselymet szórunk bele. Fedő alatt még háromnegyed órát pároljuk,és ha készen van szitán átszűrjük. A receptet beküldte: Elviracska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |