| Feher martas tesztara receptTésztafélék Hozzávalók: keves vaj (kb egy bo teaskanalnyi) 2-3 ek liszt 2 dl tej szerecsendio izles szerint reszelt sajt (ehhez az adaghoz kb 10 dkg elegendo) Elkészítés: Egy fazekban olvaszd meg a vajat, majd piritsd meg rajta a lisztet(maradjon feher). Folytonos kevergetes kozben lassan add hozza a tejet, elonyos kezi habverot hasznalni, mert csomosodni fog es azzal konyebb simara keverni.Nem muszaj betartani a mennyisegeket, ha tul surunek erzed forras utan a szoszt, adhatsz hozza tobb tejet is. Majd tedd bele a reszelt sajtot, fustolttel is nagyon finom, es vard meg, mig elolvad benne.A vegen egy lehelletnyi szerecsendio es kesz is. Penne tesztahoz nagyon illik, de hasznalhatod rakottakhoz is. Tanácsok: A szerecsendioval mindig kell vigyazni, mert bar nagyon izletesse teheti etkunket, ha tul sokat hasznalunk belole, ugyanugy el is rontja. A szoszhoz meg igazan illik szerintem a parolt brokkoli, de barmivel dusithatod, amit epp talalsz otthon, vagy szeretsz. (husevoknek kifejezetten jo lehet hozza a piritott szalonnakocka) Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: masa.mate Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |