Tutireceptek.hu fejléc

Berber csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 dl tejföl
2 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 főtt tojás
2 ek étkezési keményítő

petrezselyem
olaj
reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a főtt tojásokat sajtreszelőn lereszelem és a keményítővel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem. Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre főzöm.

Tanácsok:
Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú csirkezúza » Házi csirkehúsleves » Tejszínes csirke-penne » Zöldséges-tejszínes csirke
» Csirke hamburger » Pezsgős csirke » Csirke kropp » Majoránnás csirkecombok
» Kertvégi csirkemell » Sültcsirke avokádóval » Ananászos csirkecomb » KFC csirke
» Fűszeres csirkemellek » Zelleres csirke » Gombás csirkemájragu » Csirkeszárnyas egytál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.