| Berber csirke receptHúsételek Hozzávalók: 6 db csirkecomb 2 dl tejföl 2 dl fehérbor 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 4 főtt tojás 2 ek étkezési keményítő só petrezselyem olaj reszelt sajt a tálaláshoz Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a főtt tojásokat sajtreszelőn lereszelem és a keményítővel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem. Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre főzöm. Tanácsok: Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |