| Beigli sokadik receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dk liszt 25 dk margarin 10 dk porcukor 2-3 dk élesztő kispohár tejföl 3 tojássárgája csipet só Fél deci rum Töltelékhez: 20 dk dió, 20 dk porcukor, citromhéjja, fahéjj, szegfüszeg, tej, morzsa 1 alma, mazsola 20 dk mák, 20 dk cukor, 1 evőkanál savanykás lekvár, 1 alma, fahéj, tej, morzsa, mazsola. Elkészítés: A liszt. cukor, só keveréket elmorzsolom a margarinnal, A tejfölbe belekeverem a tojássárgát, élesztőt, és hozzáöntöm a liszthez. Összegyúrom, és kész a tészta. Ebbő négy vékony tésztájú beigle lesz. A tölteléknekvalókat összekeverem hideg tejjel, ha kicsit hígabb lett, vagy kevés lenne, keverek hozzá morzsát, hogy kenhető állagú legyen. Tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, egész tojással megkenem, hidegre, majd melegre teszem pár órára,aztán az oldalát jó mélyen megszúrkodom és alacsony hőfokon, lassan , kb 40-45 percig -tűpróbáig sütöm . Tanácsok: Általában dupla adagot készítek, s akkor 3-3 rudat, így se nem nagyon vékony a tészta, se nem nagyon vastag. Ahhoz viszont a töltelékhez is dupla adag kell. Szerintem nagyon gyors és finom ---én is a kolleganőmtől tanultam évekkel ezelőtt, azóta csak így készítem el. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Kuckuli0820 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |