| Nagymama Beiglije receptSütemények, édességek Hozzávalók: 75 dkg rétesliszt 25 dkg Rama margarin 56 dkg porcukor 5 tojás 50 dkg dió és darált mák 1 citrom 20 dkg mazsola 3-4 dl tej 0,5 dl rum Elkészítés: Tészta: háromnegyed kiló réteslisztet összemorzsolunk 25 dkg Rama margarinnal, 6 dkg porcukorral, 3 tojás sárgájával és egy egész tojással. 3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál kristálycukorral megkelesztünk, a tésztába gyúrjuk egy csipet sóval, egy evőkanál rummal. Négy egyenlő gombócot formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen pihentetjük 10 percig. Töltelék: ezalatt fél kiló(lehet kevesebből is) porcukorból, fél kiló darált dióból (majd ugyanígy mákból), 20 dkg mazsolából, egy evőkanál rummal, 1 citrom reszelt héjával, hideg tejjel, jól gyúrható, nehezen kenhető masszát készítünk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és lazán feltekerjük, végeit eltömködjük és tepsibe tesszük. A rudak tetejét megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk, majd 10 perc állás után újra megkenjük, megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük. 2-2 rúd diós és mákos rúd lesz belőle Tanácsok: A kenegetést nem szabad kihagyni, mert akkor kireped. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: anita72 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |