| Kata féle Beigli receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 90 dkg liszt 27 dkg olvasztott zsír halmozott ek. porcukor kicsi só 3 tojás sárgája 3 dkg élesztő 3 dl tej 1 kk cukor Töltelék: 20 dkg cukor 1/2 dl tej 20 dkg dió, vagy mák 1/2 citrom reszelt héja 1 bő kk. kandírozott narancshéj 1 kk. kakaó 1 ek. baracklekvár 1 cs. van. cukor 1 ek. reszelt birsalmabefőtt(almareszelőn) 1 tojásfehérje hab 1 nyers alma reszelve mazsola Elkészítés: Tészta: A langyos tejbe beleteszem az élesztőt a kk. cukrot kis maroknyi lisztett, ha az élesztő felfutott a tészta többi alapanyagával együtt összegyúrom. 4 egyenlő részre osztom. Töltelék: A cukrot a tejjel felforrósítom beleteszem a mákot, vagy a diót és a többi alapanyaggal összekavarom. Tanácsok: A tetejét tojássárgájával megkenem, hústűvel megszurkálom. Kb. 1/2 órára hűtőbe teszem, így nekem sosem reped szét! A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |