| Diétás beigli. receptSütemények, édességek Hozzávalók: BEIGLI (50 szelet) Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg Delma light margarin, 5 dkg élesztô, 2 db tojás, 2 dkg fruktóz, 4 dl 1,5%-os tej, csipet só. Elkészítés: az élesztôt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat és az olvasztott margarint. Végül hozzáadjuk a fruktózt és a tejben megfuttatott élesztôt. Jól összedolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük. Négy részre osztjuk, kettôre diós, kettôre mákos töltelék kerüljön. Rúd alakúra hajtjuk, az oldalát megszurkáljuk és a tetejét megkenjük a tojások sárgájával. Diós töltelék: 1 dl 1,5 %-os tej, 6 dkg fruktóz, 25 dkg dió, 5 dkg mazsola. A tejet a fruktózzal felforraljuk, belekeverjük a darált diót és megmosott mazsolát. Jól összekeverjük, levesszük a tûzrôl, és ha már kihûlt, megkenjük vele a tésztát. Mákos töltelék: 1 dl 1,5 %-os tej, 7 dkg fruktóz, 20 dkg mák, 1 citrom héja, 3 szem szegfûszeg, 5 dkg mazsola. A továbbiakban úgy járunk el mint a diós töltelék készítésénél. Összes tápanyagtartalom: 38867 KJ/9320 kcal, 257,3 g fehérje, 459,7 g zsír, 1027,4 g szénhidrát. 1 szelet tápanyagtartalma: 777 KJ/186 kcal, 5,1 g fehérje, 9,1 g zsír, 20,5 g szénhidrát. A receptet beküldte: mimo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |