| Beigli 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg fött áttört burgonya 1.20 dkg liszt 20 dkg cukor, 40 dkg zsir,tej 10 dkg élesztő,2 tojás, 1 kg dió,0.5 kg porcukor,30 dkg mazsola,3 vanilliás cukor,5-6 dl tej(4 rúd) 60 dkg mák,40 dkg cukor,20 dkg mazsola,2 van cukor,3-4 dl tej(2 rúd) Elkészítés: Megkelesztjük az élesztőt,és elkészitjük a tésztát a krumplival.Megkelesztjük,ha megkelt 6 felé vesszük.A töltelékkel megkenjük,feltekerjük,megkenjük a tetejét tojással,és megsütjük. Nem szárad ki a burgonya miatt. Tanácsok: Természetesen a töltelék mennyiségét lehet csökkenteni,de engem nem zavar,ha megreped a teteje.(Akkor szokott ha sok a töktelék.)Én csak ilyenkor szoktam beiglit sütni,és nem szeretem ha keresni kell benne a tölteléket. Ja, és ha megkelt a tészta át kell gyúrni mégegyszer,nem kell megijedni,hogy összeesik A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |