| Bécsi palacsinta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg finomliszt 2 tojás 1 csipet só 2,5 dl tej 1 evőkanál olaj 1 evőkanál rum TÖLTELÉKHEZ: 5 dkg aranymazsola 2 evőkanál rum 3 evőkanál puha vaj 2 tojás 10 dkg porcukor 25 dkg tehéntúró 1 citrom reszelt héja 1 tojás 3 dkg porcukor 1cs. csomag bourbon vaníliás cukor;1 dl tej Elkészítés: A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot, és 8-10 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük, lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát is a rummal együtt. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük , majd félbevágjuk, és vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőformába. Az öntethez robotgéppel simára-habosra keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsintarakottas tetejére öntjük, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc). 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |