| Bárányvagdalttal töltött tortilla receptHúsételek Hozzávalók: 6 személyre: 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis fej saláta, 1 sárgarépa, 1/2 piros húsú paprika, 45 dkg darált bárányhús, 3 evőkanál ketchup, 1 evőkanál currypor, 3 dl olaj, 6 tortillalap. A szószhoz: 15 dkg krémsajt, 2 dl natúr joghurt, 1 csokor zöldhagyma. Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A salátát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk/reszeljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát összekeverjük a darált hússal, a kechuppal, a curryvel, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát hat részre osztjuk, és kolbászkákat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, és a kolbászkákat aranybarnára sütjük benne. A tortillát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, vagy megsütjük. Mindegyik tortillára szórjunk salátaleveleket, helyezzünk rá egy-egy húspogácsát, pár szál répa- és paprikacsíkot, majd tekerjük fel. A zöldhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a szószhoz keverjük a krémsajttal és a joghurttal együtt. A tortillához tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |