Tutireceptek.hu fejléc

Báránysült szalonnás kelbimbóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg báránycomb

3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring
Köret:

60 dkg kelbimbó

15 dkg húsos szalonna

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük.

A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. 60-70 perc) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.

A megsült hús mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás hagymás krumpli » Sajtos báránysült » Pusztai báránysült » Szalonnás masnik
» Sertésszelet kelbimbóval » Szalonnás zsemlegombóc » Boros, fűszeres báránysült » Szalonnás aszalt szilva
» Szalonnás rakottas » Baconszalonnás spagetti » Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás édesburgonya
» Sajtos-szalonnás tekercs » Szalonnás feltét pirítósra » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Szalonnás zeller


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.