| Báránycomb fokhagymás töltelékkel receptHozzávalók: · 2 kg báránycomb · 75 gr vaj · 500 gr krumpli, hámozva és 5 mm-es szeletekre vágva · 5 evõkanál olívaolaj · Frissen õrölt bors és tengeri só · Néhány szál friss rozmaring Pistou-hoz (töltelékhez): · 125 gr császárszalonna, felaprítva · 1 evõkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld · 3 fokhagyma gerezd · 2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom Elkészítés: 1. Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban. 2. Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel. 3. Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet. 4. Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit 4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne, melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz. 5. Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |