Tutireceptek.hu fejléc

Báránycomb fokhagymás töltelékkel recept

Kategória:


Hozzávalók:
· 2 kg báránycomb
· 75 gr vaj
· 500 gr krumpli, hámozva és 5 mm-es szeletekre vágva
· 5 evõkanál olívaolaj
· Frissen õrölt bors és tengeri só
· Néhány szál friss rozmaring

Pistou-hoz (töltelékhez):

· 125 gr császárszalonna, felaprítva
· 1 evõkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
· 3 fokhagyma gerezd
· 2 teáskanál apróra vágott, friss bazsalikom

Elkészítés:
1.

Készítse el a Pistou-t, keverje össze az összevágott szalonnát, az elmorzsolt fokhagyma gerezdeket, a felaprított friss bazsalikomot és petrezselymet egy kisebb tálban.
2.

Hasítsa be csontig a húst, és a töltelékkel töltse meg a rést. Húzza össze a hasítékot, hogy az magábazárja a tölteléket. Varrja össze egy nagyobb tûvel, tiszta vastagabb cérnával, zsineggel.
3.

Kenje meg a combot 50 gr vajjal és tegye egy sütõtálba. Süsse elõmelegített sütõben 180 °C-n (4-es állás) 2 - 2 1/2 óráig, attól függõen mennyire sülten és ropogósan szereti a sültet.
4.

Tegye egy forrásban lévõ sós vízzel teli edénybe a krumplit 4-5 percre. Alaposan csepegtesse le. Mielõtt a hús elkészülne,
melegítse fel a maradék vajat és az olajat egy serpenyõben és pirítsa meg a krumpli szeleteket, gyakran megforgatva, amíg ropogós és barna nem lesz.
5.

Távolítsa el a zsineget a báránycombból, tálalja egy kis rozmaringággal díszítve, a krumplit mellé téve. Ha szereti, a hús kisült szaftjával mártást készíthet az ételhez.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás rakott csirke » Fokhagymás padlizsán bartá » Fokhagymás tengeri halfilé
» Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás házi sajt » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás-gombás karfiol
» Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás vadlibamell » Göngyölt fokhagymás csülök » Libacomb fokhagymásan
» Fokhagymás húsgolyók » Pupusas házi töltelékkel » Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás sült oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.