| Barackos, túrós szelet receptHozzávalók: A tésztához: 2 tojás, 6 ek porédesítő, 2 dl sovány tejföl, 10 dkg valamilyen csökkentett szénhidráttartalmú liszt, 2 ek kakaó, fél cs. sütőpor, 2 ek olívaolaj. A töltelékhez: 50 dkg sovány túró, 1 csomag (2 dkg) vanília ízű fruktóz, 1 teás kanál vanília aroma 1,5- 2 ek folyékony édesítő, 2 dl sovány tejföl, 2 dl cukormentes tejszín, 1 ek zselatin. Kb 8-10 szem barack. Elkészítés: A tésztához valókat összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe és megrakjuk a lecsepegtetett őszibarack szeletekkel. (Én fél barackokkal raktam ki. ) Majd rásimítjuk a túrós krémet és hűtőben dermesztjük 1-2 órát. A túrós krémhez: A túrót villával összetörjük, az édesítővel, a vanília aromával, a vaníliás fruktózzal és a tejföllel kikeverjük. Felverjük a teszínt és azt is a túróhoz keverjük. Fél dl vízben feloldjuk és meglangyosítjuk a zselatint, majd azt is a túróhoz keverjük és rásimítjuk a krémet a barackra, úgy hogy szépen közé folyjon. Tálalás előtt cukormentes csokimázzal kidíszíthetjük, de ez akár el is maradhat. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |