Tutireceptek.hu fejléc

Barackos "máglyarakás" - ahogy mi szeretjük:) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 zsemle
kb. 1 liter tej
6-7 tojás
1 üveg barackbefőtt szépen felszeletelve (lehet konzerv is)
cukor
darált dió (ízlés szerint, akár el is hagyható)
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A zsemlét kockákra vágjuk, és szépen elegyengetjük egy nagy tűzálló edény alján. Közben 1/2 liter tejet felforralunk ízlés szerinti cukorral (én 3-4 evőkanállal szoktam beletenni). Ha a tej felforrt, leforrázzuk vele a zsemlekockákat.
Szépen befedjük az egészet a szeletekre vágott barackkal és meghintjük egy kis darált dióval.
Ezután a tojások sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, és hozzáadunk annyi tejet, hogy jó folyós masszát kapjunk.
A tojásos masszát szépen eloszlatjuk a "rakáson", majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét is két vaníliás cukorral. Ezután a habot is rásimítjuk és szép rózsaszínre sütjük közepes erősségű sütőben.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos pite » Barackos kedvenc túrótorta » Svéd barackos palacsinta » Barackos tiramisu
» Őszibarackos szelet » Barackos lepény » Barackos esküvői túrótorta » Gyors őszibarackos süti
» Sárgabarackos habos » Barackos ivólé házilag » Barackos koch » Barackos csirkemell
» Barackos gesztenyepáros » Ripsz-ropsz Barackos » Sárgabarackos-gombóc » Barackos tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.