| Barackos "máglyarakás" - ahogy mi szeretjük:) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 zsemle kb. 1 liter tej 6-7 tojás 1 üveg barackbefőtt szépen felszeletelve (lehet konzerv is) cukor darált dió (ízlés szerint, akár el is hagyható) 2 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A zsemlét kockákra vágjuk, és szépen elegyengetjük egy nagy tűzálló edény alján. Közben 1/2 liter tejet felforralunk ízlés szerinti cukorral (én 3-4 evőkanállal szoktam beletenni). Ha a tej felforrt, leforrázzuk vele a zsemlekockákat. Szépen befedjük az egészet a szeletekre vágott barackkal és meghintjük egy kis darált dióval. Ezután a tojások sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, és hozzáadunk annyi tejet, hogy jó folyós masszát kapjunk. A tojásos masszát szépen eloszlatjuk a "rakáson", majd kemény habbá verjük a tojások fehérjét is két vaníliás cukorral. Ezután a habot is rásimítjuk és szép rózsaszínre sütjük közepes erősségű sütőben. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: freshlinda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |