Tutireceptek.hu fejléc

Barackfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
80 dkg sárga- vagy őszibarack,
25 dkg liszt,
30 dkg burgonya,
2 tojássárgája,
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
cukor,
5 dkg fahéjas porcukor,
só,
a kisütéshez olaj

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük. A barackokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. Félbevágjuk, kimagozzuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojások sárgájával, az élesztős folyadékkal, az áttört burgonyával és annyi tésztával, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Nem túl vékonyra nyújtjuk, és fánkszaggatóval 8-10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A tésztakörök közepére 1-1 darab gyümölcsöt teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és a tésztát összenyomjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve, azonnal kínáljuk


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött banán » Meggyes-csokis felfújt » Csodás-csokis muffin » Csokis-narancsos csoda
» Kókusz rolád » Kiribi saláta » Boston Cream Cupcake » Liliom kenyér
» Túrótorta sütés nélkül 2. » Brazil krémes » Joghurtos almatorta » Különleges almás süti.
» Cseh krémes 2. » Különleges almás pite » Vaníliás piskótakocka » Puncs torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.