| Boston Cream Cupcake receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 6 evőkanál olaj 2 dl tej 1 csipet só 1 evőkanál vanília-aroma 2 tojás 20 dkg cukor 1,5 teáskanál sütőpor A töltelékhez: 1 csomag pudingpor 3-5 evőkanál cukor 4-5 dl tej 1 dl tejszín A csokimázhoz: 10 dkg csoki kevés olaj Elkészítés: A lisztet átszitálom, sütőporral és sóval vegyítem. Kézi habverő segítségével a cukrot összekeverem az olajjal, hozzákeverem egyesével a tojásokat, majd a vanília-aromát is. A lisztes keveréket és a tejet fokozatosan öntöm hozzá. Belekanalazom a formába, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt, a tetejéből kis kúpot vágok le, és megtöltöm az időközben elkészített és lehűlt vaníliapudinggal. A leírás alapján készítem el a pudingot, csak még hozzáöntöm a tejszínt, hogy inkább folyós legyen, mint sűrű. Közben a csokit megolvasztom az olajjal (nem vajjal, mert az összerántja és nem lesz szép sima), majd a cupcake-ek tetejére csorgatom, és hűtőbe teszem, hogy szépen rádermedjen. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |