| Kókusz rolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojássárgája 5 púpos kanál porcukor fél evőkanál kakaó 3 és fél evőkanál liszt fél csomag sütőpor Töltelék: fél dl rum, 10 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej, fél cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, kb fél üveg meggybefőtt. (a 20 dkg margarint le lehet felezni, ha nem szeretitek a túl margarinos krémet, én csak 10 dkg-ot tettem bele) Elkészítés: 5 tojássárgát, 5 púpos kanál porcukorral alaposan kikeverjük, kb. fel evőkanál kakaót adunk, hozza. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. 3 és fel evőkanál lisztet, fél csomag sütőporral összekeverjük, és ezt is a masszához adjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük, és azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, mert ha hűl, akkor mar törik. A tejet a cukorral együtt felforralom, hozzáadom a kókuszt, és addig főzöm, amíg a kókusz magába szívja a tejet. Lehűtöm, közben a margarint habosra kavarom, hozzáadom a hideg kókuszt, a rumot, és alaposan kikavarom. A kakaós piskótát megkenem a krémmel, hagyok egy keveset a külső részére is, kb. háromnegyed részig egy sor meggybefőttet, rakok. Azért nem végig, mert akkor nem tudom feltekerni. Feltekerés után a maradék krémmel kívül is bevonom, és egész meggyszemekkel díszítem. A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |