| Banános-krémes palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: A palacsintához: 3 dl tej, 3 tojás, só, 15 dkg liszt, 1 evőkanál olaj. A töltelékhez: 1 citrom, 1/2 rúd vanília, 5 dl tej, 4 tojássárgája, 6 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1/2 dl rum, 2 nagyobb banán. Az öntethez: 1 tojás, 3 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 dl tej. Elkészítés: Bekeverjük a palacsintatésztát, lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük. A citrom sárga héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kinyomjuk. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet, és a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a pudingport, apránként hozzászűrjük a citromos-vaníliás tejet, majd vízfürdőbe állítjuk, és folyamatosan keverve besűrítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A palacsintatésztába keverjük az olajat, és 8-10 palacsintát sütünk. A banánokat felkarikázzuk, és megöntözzük citromlével. A palacsintákat megkenjük a krémmel, megszórjuk a banánkarikákkal, szorosan feltekerjük, és félbevágjuk. Kissé egymásnak döntve-állítgatva, vágott felükkel fölfelé egy 24-26 cm átmérőjű, kivajazott sütőtálba rakosgatjuk. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinták tetejére locsoljuk, majd a 220 fokon, középső bordamagasságon 25-30 percig, aranysárgára sütjük. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk. Eperrel, meggy- vagy őszibarackbefőttel is finom! A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |