| Palacsinta 2. receptTésztafélék Hozzávalók: •20 dkg liszt •2 db tojás •3 dl tej •1-2 dl szóda/ásványvíz a tészta sűrűségétől függően •csipetnyi só •0,5 dl olaj •csipetnyi szódabikarbóna (el is hagyható) Elkészítés: 1.Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, és üssük bele a két tojást. Habverővel keverjük el. 2.Majd tegyük bele a tej egy részét, a csipet sót, és a szódabikarbónát. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, az ásványvizet és az olajat (ez utóbbi segít megakadályozni a letapadást). Addig kevergessük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes tésztát kapunk. 3.Sütés előtt pihentessük a keverékünket fél - egy órán keresztül, hogy a liszt kifejthesse hatását. Pihentetés után kevergessük meg, nézzük meg a sűrűségét, mert az egy óra alatt besűrűsödhet a tészta. Most még adhatunk hozzá egy kis szódát vagy lisztet, hogy elérjük a kívánt sűrűséget: Ha szép vékony palacsintákat szeretnénk, akkor a tejnél csak kicsit kell sűrűbbnek lennie a tésztának. Ha vastagabbakat, akkor lehet szinte tejfölszerű. 4.Vegyünk elő egy palacsintasütő edényt (teflonos serpenyőben könnyebben tudunk majd dolgozni), tegyünk bele egy pár csepp olajat, és jól hevítsük fel. Öntsünk egy merőkanállal a serpenyőbe a tésztát, majd forgassuk körbe, hogy mindenhol egyenletesen legyen palacsintamassza. 5.Amikor kezd elválni a serpenyő aljától fordítsuk meg, a másik oldalát is süssük meg, majd egy tálra csúsztassuk ki. Gyakorlottabbak feldobással is meg tudják fordítani a palacsintát, de a kezdő háziasszonyoknak szükségük lesz lapátra, amellyel könnyedén a palacsinta alá tudunk nyúlni és szépen átfordíthatjuk vele. Nem muszáj minden egyes palacsinta előtt olajat tölteni a serpenyőbe, elég minden 2- 3 db után. 6.Tálalás előtt kedvünk szerint töltsük, díszítsük. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: brájgátta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |