Tutireceptek.hu fejléc

Bambuszrügyes-csípős csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40-50 dkg csirkemellfilé felkockázva
1 db közepes nagyságú paradicsom
1 db zöldpaprika
10 db zöld színű zöldbab /friss vagy fagyasztott/
1-2 szál újhagyma
5 dkg bambuszrügy
2 db friss vagy 1 teáskanál tört chilipaprika
friss gyömbér csíkokra vágva
A páchoz:
3 evőkanál világos szójaszósz
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry

fél kávéskanál tört bors
A mártáshoz:
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál sötét szójaszósz
3-4 evőkanál csirke alaplé (kockából is készíthetjük)
1 kávéskanál száraz sherry
néhány csepp szezám- vagy chili olaj

Elkészítés:
A pác alapanyagait összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, jól átforgatjuk, 20-30 percig állni hagyjuk.

A zöldségféléket kockára, a gyömbért csíkokra vágjuk, és felforrósított wokban 3 evőkanál olajjal 2 percig dobva-rázva sütjük. Hozzáadjuk a szeletelt bambuszt, a chilipaprikát, és az előzőek szerint 1-2 percig sütjük. Kiszedjük, tányérra tesszük.

A wokba beleöntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, a lecsöpögtetett húst piros-ropogósra sütjük. Amikor elkészült, visszatesszük a zöldségféléket, és dobva-rázva még 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a mártás - alaposan összekevert - alapanyagait, és lassú tűzön 1-2 perc alatt besűrítjük.

Tanácsok:
Körete lehet párolt rizs, tésztaféleség.


A receptet beküldte: Sirály


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes csirkemell » Sonkás pórés csirkemell » Párolt csirkemell » Csirkemell tésztában
» Rakott csirkemell baconnel » Gyros tál csirkemellből » Borzas csirkemell U1 » Mézes banános csirkemell
» Sonkás-fűszeres csirkemell » Almás-fűszeres csirkemell » Tüzes csirkemell » Hawannai csirkemell
» Zöldborsós csirkemell » Mézes Gyömbére Csirkemell » Török csirkemell saláta » Csirkemell bakonyiasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.