| Bambuszrügyes-csípős csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 40-50 dkg csirkemellfilé felkockázva 1 db közepes nagyságú paradicsom 1 db zöldpaprika 10 db zöld színű zöldbab /friss vagy fagyasztott/ 1-2 szál újhagyma 5 dkg bambuszrügy 2 db friss vagy 1 teáskanál tört chilipaprika friss gyömbér csíkokra vágva A páchoz: 3 evőkanál világos szójaszósz 1/2 kávéskanál szódabikarbóna 3 evőkanál rizsbor vagy száraz sherry só fél kávéskanál tört bors A mártáshoz: 1 kávéskanál cukor 1 evőkanál sötét szójaszósz 3-4 evőkanál csirke alaplé (kockából is készíthetjük) 1 kávéskanál száraz sherry néhány csepp szezám- vagy chili olaj Elkészítés: A pác alapanyagait összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, jól átforgatjuk, 20-30 percig állni hagyjuk. A zöldségféléket kockára, a gyömbért csíkokra vágjuk, és felforrósított wokban 3 evőkanál olajjal 2 percig dobva-rázva sütjük. Hozzáadjuk a szeletelt bambuszt, a chilipaprikát, és az előzőek szerint 1-2 percig sütjük. Kiszedjük, tányérra tesszük. A wokba beleöntjük a maradék olajat, felforrósítjuk, a lecsöpögtetett húst piros-ropogósra sütjük. Amikor elkészült, visszatesszük a zöldségféléket, és dobva-rázva még 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a mártás - alaposan összekevert - alapanyagait, és lassú tűzön 1-2 perc alatt besűrítjük. Tanácsok: Körete lehet párolt rizs, tésztaféleség. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |