| Bakonyi sertésborda erdei gombákkal receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj csont nélkül, 50 dkg kemény húsú erdei gomba: sárga rókagomba, vargánya, tinóru, pereszke stb. (vagy termesztett csiperke), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db paprika,1 db paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, napraforgó olaj,1 dl tejföl,1 evőkanálliszt, 1 csomag petrezselyemzöld, só, bors. Elkészítés: A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk. A húst kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Az olajat egy lábosban felforrósítjuk és a hússzeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt olajos pecsenyelébe tesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, amit világosra dinsztelünk, majd rátesszük a gombát, kissé megpirítjuk és közben megsózzuk, fűszerpaprikázzuk. Következik a felszeletelt paradicsom és a paprika és belerakjuk az elősütött hússzeleteket is. Aláöntünk egy kevés vizet és fedő alatt lassú tűzön megpároljuk. Szükség esetén a vizet folyamatosan pótoljuk, de a végén majdnem teljesen elpárologtatjuk. Kivesszük a hússzeleteket, a lábasba öntjük a tejfölben elkevert lisztet, majd borsozzuk ízlés szerint, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel is. Visszatesszük a hússzeleteket, és együtt átforraljuk az egészet néhány percig. Méf melegen tálaljuk galuskával, hozzá illő salátával és pincehideg fehér borral. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |