| Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (vagy egész csirke darabolva) fél citrom leve 10-15 dkg füstölt szalonna - vékonyan aprítva 1 evőkanál olaj 5 dkg szárított erdei gomba - langyos vízbe áztatva, kinyomkodva 1 nagyobb fej vöröshagyma - finomra aprítva 2 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva 1 bő evőkanál házi lecsóalap, vagy 1-1 zöldpaprika és paradicsom darabolva 1 evőkanál őrölt pirospaprika 3 dl tejföl + 2 dl tej 1 bő evőkanál liszt 1 teáskanál kakukkfű őrölt feketebors só Elkészítés: A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik). A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében. Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik. Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |