Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi csirkepaprikás erdei gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (vagy egész csirke darabolva)
fél citrom leve
10-15 dkg füstölt szalonna - vékonyan aprítva
1 evőkanál olaj
5 dkg szárított erdei gomba - langyos vízbe áztatva, kinyomkodva
1 nagyobb fej vöröshagyma - finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
1 bő evőkanál házi lecsóalap, vagy 1-1 zöldpaprika és paradicsom darabolva
1 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl + 2 dl tej
1 bő evőkanál liszt
1 teáskanál kakukkfű
őrölt feketebors


Elkészítés:
A combokat kettévágom a forgójánál, besózom, borssal meghintem és rálocsolom a citromlevet, összeforgatom, a hűtőben kb. 1 órát pihentetem (nem baj, ha egész éjszaka is pácolódik).

A szalonnát kevés olajon kisütöm, benne megpirítom a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzákeverem a lecsóalapot, zsírjára pirítom, majd a húsdarabokat is erős hőfokon folytonosan keverve fehéredésig pirítom. Lefedve, közepes hőfokon párolom a húst saját levében.

Amikor már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és kb. 10 percig együtt főzöm, amíg a gomba összeesik.

Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, tejjel hígítom, és óvatosan a mártásba keverem, meghintem kakukkfűvel. Lassú forralással pár perc alatt együtt készre főzöm, ha szükséges, utána fűszerezem.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi betyár leves » Bakonyi palacsinta » Gombával töltött tojás » Parajkrokett gombával
» Erdei szelet » Vegyes erdei gombasaláta » Gulyásleves gombával. » Zúzaragu gombával
» Barátfüle gombával töltve » Bakonyi omlett » Tonhal sajttal és gombával » Sertésmáj gombával
» Bakonyi fácánmell » Bakonyi fácánmell sajtosan » Erdei gombás lapcsánka » Fogasfilé bakonyi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.