Tutireceptek.hu fejléc

Baklava nem rétestésztából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl méz a tetejére

4 evőkanál cukor
16 g élesztő
2 dl tej
csipetnyi só
48 dkg liszt
1 tojás
12 dkg vaj olvasztva a tésztához

20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
20 dkg darált mandula a töltelékhez

Elkészítés:
A cukrot, élesztőt, tejet a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajjal jól összegyúrjuk. Alaposan, sokáig gyúrjuk. Egy óráig pihentetjük. Kigyúrjuk akkorára, hogy négyfelevágva a tepsink méretét kapjuk. Kivajazzuk a tepsit és belehelyezzük az első tésztalapunkat. megszórjuk a daráltdióval és a daráltmandulával, amit már összekevertünk a 20 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral. Jöhet a második tészta rá a dió, mandula keverék. Ezt követi a harmadik tészta, dió, mandula keverék. Ráhelyezzük a negyedik tésztalapot. Ezt lekenjük egy tojással. Bevágdossuk, felvágjuk háromszög alakúra a tepsiben az eddig elkészült tésztaréteget. Nekem 64 kis háromszög lett. Mindegyik szeletkére teszünk egy dió vagy mandulaszemet. 200 fokon 45 percig megsütjük. A sütőből kivéve leöntjük sok mézzel, hogy jól beborítsa. Visszatesszük a sütőbe 10 percre.

Tanácsok:
Ne edd meg mindet egyszerre :-DDD

Elkészítési idő: 140 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-csokis baklava » Baklavas » Baklava 2. » Meggyes baklava
» Diós baklava » Baklava (szerintem) » Diós baklava 2. » Baklavám
» Baklava* » Almás pite mogyoróval » Vaniliás kiflicskék » Tejfölös piskóta
» Diós sarok » Narancsos duna-hullám » Epres-túrós torta » Gesztenye Bon-Bon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.