Tutireceptek.hu fejléc

Baconszalonnás brokkolifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli(lehet fagyasztott is)
10 dkg bacon szalonna
2 db tojás
2 dl tejföl
1 dl tejszín
2 ek. liszt
1 ek. margarin


Elkészítés:
A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, és az olvasztott margarinon megforgatjuk. Sózzuk, és felengedjük 2,5 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és takarék lángon puhára főzzük. A tojást felverjük, belekeverjük a lisztet, a tejfölt és simára keverjük, majd behabarjuk vele a brokkolit. Összeforraljuk, de nem főzzük tovább.Tűzről levéve belekeverjük a tejszínt is. Lefedve pihentetjük, s közben a szalonnát bevagdosva , szép pirosra sütjük. Tálaláskor a főzelékre szalonnataréjokat teszünk, és meglocsolhatjuk egy pici szalonnazsírral is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolifőzelék 1 » Baconszalonnás csirkemell » Baconszalonnás spagetti » Brokkolifőzelék
» Spenót - Ahogy én csinálom » Főzelék kínai kelből » Zabpelyhes spenót » Krumplifõzelék
» Káposzta főzelék » Csípős szósz » Sóska mártás » Tejfölös krumplipaprikás
» Borsófőzelék másképp » Paradicsomos káposzta 2 » Kelbimbó főzelék » Hagyományos babfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.