Tutireceptek.hu fejléc

Baconos-gombás csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg szeletelt bacon
30 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 kis pohár tejföl

bors
szárnyas fűszerkeverék (lehet sültcsirke is)

Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítom, megmosom, félbe vágom, sózom, borsozom, fűszerezem. Egy tűzálló tálat kibélelek bacon szalonna szeletekkel és ráteszem a combokat. Leöntöm a borral és alufóliával lefedve 15 percig majdnem teljes lángon, majd 20 percig közepes lángon sütöm. Közben a gombát megtisztítom, megmosom, és szeletekre vágom. A csirkét kiveszem a sütőből, hozzáadom a gombát és a tejfölt, lefedve még 10 percig sütöm. Ekkor leveszem az edény tetejét és erős tűzön szép ropogósra sütöm.
Nokedlivel tálalom.

Tanácsok:
Általában már előző este előkészítem, fűszerezem a combokat.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkecombok » Csirkecombok hagymaágyon » Gombás csirkecombok » Görög csirkecombok
» Hamis rántott csirkecombok » Csirkecombok "Toros"-módra » Sörben sült csirkecombok » Kaukázusi csirkecombok
» Marinált csirkecombok » Indiai csirkecombok » Almás csirkecombok » Göngyölt csirkecombok
» Narancsos csirkecombok » Majoránnás csirkecombok » Fokhagymás csirkecombok » Boros csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.