Tutireceptek.hu fejléc

Baconos-gombás csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
20 dkg szeletelt bacon
30 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 kis pohár tejföl

bors
szárnyas fűszerkeverék (lehet sültcsirke is)

Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítom, megmosom, félbe vágom, sózom, borsozom, fűszerezem. Egy tűzálló tálat kibélelek bacon szalonna szeletekkel és ráteszem a combokat. Leöntöm a borral és alufóliával lefedve 15 percig majdnem teljes lángon, majd 20 percig közepes lángon sütöm. Közben a gombát megtisztítom, megmosom, és szeletekre vágom. A csirkét kiveszem a sütőből, hozzáadom a gombát és a tejfölt, lefedve még 10 percig sütöm. Ekkor leveszem az edény tetejét és erős tűzön szép ropogósra sütöm.
Nokedlivel tálalom.

Tanácsok:
Általában már előző este előkészítem, fűszerezem a combokat.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkecombok » Tartáros csirkecombok » Sörben sült csirkecombok » Tejfölös csirkecombok
» Göngyölt csirkecombok » Titokban sült csirkecombok » Majoránnás csirkecombok » Banános csirkecombok
» Boros csirkecombok » Narancsos csirkecombok » Bundás csirkecombok » Pikáns csirkecombok
» Gombás csirkecombok » Almás csirkecombok » Kaukázusi csirkecombok » Görög csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.