| Bacon-be göngyölt töltött pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: pulykamellfilé szeletelt bacon 1 közepes vöröshagyma 1 kg gomba(friss, egész) 1 zsömle, tej 4 tojás zsiradék só, bors, majoránna, fokhagyma Elkészítés: A pulykamellfilét fölszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A vöröshagymát felkockázzuk és zsiradékon pirítjuk, majd pároljuk. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk apróra és a hagymára dobjuk párolódni. A zsömlét beáztatjuk tejbe, a tojásokat megfőzzük keményre. Amikor kész a gomba, leszűrjük a levét, hozzárakjuk a kinyomkodott zsömlét és a tojásszeletelővel felkockázott főtt tojásokat. Teszünk hozzá sót, borsot, majoránnát és fokhagymát ízlés szerint, majd az egészet összekeverjük. A hússzeleteket kiterítjük, megtöltjük annyi masszával ami belefér, felgöngyöljük és áttekerjük keresztben és körbe egy szelet bacon-nel. Más rögzítés nem szükséges, ez összefogja a húst. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük és lassú tűzön (max.170 fokon) - időnként locsolgatva a bacon-ből kisült saját zsírjával- kb. 1 órát sütjük, majd egy rövid ideig magas hőfokon pirítjuk. Tanácsok: Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk. A hús nem lesz száraz a bacon miatt:-) Sajnos még sosem sikerült eltalálnom, hogy mennyi húshoz elég ez a töltelék(általában maradt töltike), így ebben nem tudok irányadó lenni;-) A receptet beküldte: vikta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |