Tutireceptek.hu fejléc

Bacon-be göngyölt töltött pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
pulykamellfilé
szeletelt bacon
1 közepes vöröshagyma
1 kg gomba(friss, egész)
1 zsömle, tej
4 tojás
zsiradék
só, bors, majoránna, fokhagyma

Elkészítés:
A pulykamellfilét fölszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk. A vöröshagymát felkockázzuk és zsiradékon pirítjuk, majd pároljuk. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk apróra és a hagymára dobjuk párolódni. A zsömlét beáztatjuk tejbe, a tojásokat megfőzzük keményre. Amikor kész a gomba, leszűrjük a levét, hozzárakjuk a kinyomkodott zsömlét és a tojásszeletelővel felkockázott főtt tojásokat. Teszünk hozzá sót, borsot, majoránnát és fokhagymát ízlés szerint, majd az egészet összekeverjük.
A hússzeleteket kiterítjük, megtöltjük annyi masszával ami belefér, felgöngyöljük és áttekerjük keresztben és körbe egy szelet bacon-nel. Más rögzítés nem szükséges, ez összefogja a húst. Kikent tepsibe szorosan egymás mellé tesszük és lassú tűzön (max.170 fokon) - időnként locsolgatva a bacon-ből kisült saját zsírjával- kb. 1 órát sütjük, majd egy rövid ideig magas hőfokon pirítjuk.

Tanácsok:
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
A hús nem lesz száraz a bacon miatt:-)
Sajnos még sosem sikerült eltalálnom, hogy mennyi húshoz elég ez a töltelék(általában maradt töltike), így ebben nem tudok irányadó lenni;-)


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis töltött káposzta. » Libás töltött káposzta » Gombás - sajtos pulykamell » Gombával töltött kellevél
» Csirkével töltött cikória » Töltött gomba a mikróból » Rizzsel töltött paprika » Áfonyával töltött alma
» Hússal töltött újburgonya » Csirkemájjal töltött karaj » Baconba göngyölt csirkemáj » Olasz töltött paradicsom
» Toledói töltött csirke » Töltött füge » Erdélyi töltött paprika » Gombás töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.