| Ínyenc spenót receptFőzelékek Hozzávalók: 1 cs. mirelit spenót (ennek megfelelő friss spenóttal természetesen még jobb) 20 dkg kalács kevés cukor 2-3 dl főzőtejszín (10%-os), vagy 1 dl 30%-os habtejszín só, fehérbors, frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma tej szükség szerint 1-2 ek. liszt Elkészítés: A spenótot nagyon kevés vízzel, kb. 1 ek. cukorral és ízlés szerint sóval párolni kezdjük. A kalácsot felszeletelve tejbe áztatjuk. Az átpárolt spenóthoz adjuk a tésztaszűrőn átpasszírozott (vagy robotgéppel péppé vert) kalácsot a tejjel együtt, hozzáadjuk a borsot, frissen reszelt szerecsendiót, finom péppé zúzott fokhagymát, és a kívánt mennyiségnek megfelelő tejet. Ha a kalácstól nem sűrűsödne be eléggé, tejben elkevert 1-2 ek. liszttel még behabarjuk, hogy homogénebb legyen. Ha szükséges, utánasózzuk, legvégül hozzáadjuk a tejszínt, de ezzel már épp csak egyszer forraljuk fel. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |