| Az én kedvenc rakott krumplim receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg apró szép krumpli 6 db tojás 1 nagy doboz tejföl (450 gr) 20 dkg szeletelt kolbász 10 dkg bacon szalonna, kockára vágva vaj, prézli a tepsi kenéshez Elkészítés: A krumplikat megfőzzük a héjában, a tojásokat szintén keményre főzzük, szeleteljük, a kolbászokat felvágjuk, a szalonnát pedig apró darabokra vágjuk. A sütőedényt kikenjük vajjal, morzsával meghintjük és aljára rakjuk a bacon darabkákat. Utána a megfőtt, meghámozott krumpliszeletek letesszük, sózzuk, a kolbász szeleteket ráhelyezzük, végül a karikára vágott tojásszeletek. Kevés tejföllel megöntözzük, a tetejére megint csak krumpliszeletek rakunk, erre jön a tojássárgájával elkevert tejföl. Piros paprikával lehet kicsit megszórni. Berakjuk a sütőbe, 35 percig átsütjük, nem fedjük le, hiszen sütni csak azért kell, hogy az ízek összeérjenek. Készíthetjük nyers krumpliból is, akkor tejet öntünk rá, a kolbászkarikák vastagabbak legyenek és akkor fedjük le, hogy a gőzben puhuljon a krumplink. Tovább már minden ugyanaz. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |