| Átalakított "töltött káposzta", paleosan, egyszerűen elkészítve receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg darált hús 1 kg savanyú káposzta füstölt oldalas vagy sonka(kisebb darab) füstölt kolbász 3 fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma pirospaprika zsír 1-2 paradicsom vagy sűrített paradicsom só, bors, babérlevél 1 2,5 dl bögre rizs(elhagyható, csak kompromisszum a paleoban) Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítom, megszórom a pirospaprikával és a tört fokhagyma is belemegy.Utána megpirul a darált hús is, felengedem pici vízzel, beleteszem a sonkát, kolbászt, főzöm fél órát fedő alatt, kis lángon.Ekkor beleteszem a káposztát, meg a maradék fűszereket és puhára főzöm.A legvégén jön hozzá a rizs. Tanácsok: Nálunk a káposztalevélbe csavart gombócok mindig szétestek,a családom nem szereti a vastagabb káposztalevél keményebb részeit.Macerás volt gyúrogatni a gombócokat, emiatt készítem így. Azóta sokszor van ez az étel, mert gyorsan fel tudom tenni főni. Elkészítési idő: 240 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |