| Aszpikos szivárvány saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 vékony szelet gépsonka 8 keményre főtt tojás 10 dkg majonéz 1 dl tejföl 25 dkg mexikói zöldségkeverék 2 dl víz 2 evőkanál zselatin 1 leveskocka Elkészítés: 4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói zöldségkeverékkel. A vízbe belekeverjüka zselatint, a leveskockával felforraljuk, végül összekeverjük a zöldséges-tojásos krémmel. Egy őzgerincformát fóliával kibélelünk, beleteszük a 4 szelet sonkát, ráöntjük a massza felét, kirakjuk a maradék 4 egész főtt tojással, majd a zöldséges keveréket elegyengetjük a tetején. Befedjük a maradék 4 szelet sonkával, betakarjuk fóliábal, hűtőben néhány órát dermedni hagyjuk. Tálaláskor tálcára borítjuk a megdermedt ételt, lehúzzuk a fóliát, szeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |