| Tunkedli receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertés lapocka 40-50dkg sertés máj vöröshagyma kevés pirospaprika babérlevél fokhagyma tejföl, liszt só, bors, majoránna Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszereket, és a pirospaprikát, majd felöntöm kb 1 dl vízzel. Egy órát párolom alacsony lángon, hozzáadom a fokhagymát is. Teljesen puhára főzőm, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat. Ekkor már csak pár percig főzöm együtt, mert különben a máj megkeményedik. Sózom, majd kiszedem a babérlevelet, és behabarom a lisztes tejföllel. Tanácsok: Tálaláskor friss kenyeret adok hozzá. Attól "tunkedli", hogy a kenyérrel tunkolva fogyasztjuk. A húst, ha kockára vágjuk, akkor a "válogatósok" könnyebben kiszedhetik. (A májtól így könnyebben megkülönböztethető.):-) Eredetileg sváb étel, én is a keresztanyámtól tanultam. :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |