| Aszalt szilvával töltött kacsa receptHozzávalók: 1 konyhakész pecsenyekacsa, kb. 1,8 kg 2 teáskanál só 1/2 teáskanál bors 250 g magozott aszalt szilva 1/4 l vörösbor 1/2 kg alma 2 evőkanál citromlé 1/4 l húsleves(kockából is lehet) 4 evőkanál olaj Elkészítés: A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszalt szilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. A meghámozott almákat nyolc részre vágjuk, kimagozva összekeverjük a citromlével, majd az asztalt szilvával is, és ezzel megtöltjük a kacsát. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Másfél-két óra alatt készre sütjük. Párolt lila káposztával, sült burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |