| Aszalt szilvás zabpehelycsók receptReform ételek Hozzávalók: 100 g mazsola,200 g kimagozott aszalt szilva,250 g vaj vagy margarin,100 g cukor,3 tojás,300 g zabpehely,1 csapott kk.sütőpor,1/2 kk.őrölt fahéj,100 g hámozott,vágott mandula. Elkészítés: A mazsolát leforrázzuk,5 perc múlva leszűrjük,alaposan lecsepegtetjük.Az aszalt szilvát apróra vágjuk.A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral,a fahéjjal,a mandulával,a mazsolával,a vágott aszalt szilvával,és a masszához adjuk,jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő:l.fokozat).Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit,a masszából,két kávéskanál segítségével,apró halmokat rakunk rá,és az előmelegített sütőben,kb.20 percig sütjük.Néhány percig hűlni hagyjuk,aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!),és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.Igazi csemege! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |