| Aszalt szilvás puffancsok receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg aszalt datolya 10 dkg aszalt szilva egy maréknyi tökmag 1 db narancs reszelt héja 30 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 1 csipetnyi só 5 dkg cukor 8 dkg vaj 2 db tojás 150 ml tejszín 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék Elkészítés: A datolyát magozzuk ki és vágjuk apró darabokra, hasonlóan az aszalt szilvát is. A tökmagokat egy vágódeszkán késsel vágjuk össze, hasonlóan mintha petrezselyem zöldjét vágnánk. Vigyázni kell vele, mert a vágáskor lerepülnek a deszkáról. Tegyük a vajat, cukrot, tejszínt és a reszelt narancshéjat egy fém tálba, majd a tűzhelyen állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Vigyázzunk ne legyen túl forró! Ha az edényben a cukor felolvadt, üssük bele a tojásokat, jó alaposan keverjük össze vele, majd kis adagokban keverjük hozzá a liszt, só, sütőpor és a fűszerkeverék keverékét. Dolgozzuk a tésztához az összevágott aszalt gyümölcsöket és a tökmagot. Borítsuk az egészet lisztezett deszkára, gyúrjuk át jól, majd tegyük egy tányérra. Fedjük le fóliával, és pár órán keresztül pihentessük a hűtőszekrényben. Tegyük a pihentetett tésztát liszttel meghintett deszkára, osszuk négyfelé, majd sodorjunk belőle másfél centi vastagságú hengert. A hengert lapítsuk le a kezünkkel, szeleteljük fel három centis darabokra, és tegyük egymás mellé egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Forró sütőben 160 fokon süssük 15-20 percen keresztül, míg szép aranysárgára nem sül. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |