| Súlykontroll zabos bucik receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 35 dkg zabpehelyliszt 12,5 dkg fehér joghurt 1 tojás 2 dkg szezámmag 1 dl tej 2 dkg élesztő 3 kávéskanál zabkorpa 2 evőkanál zabpehely Elkészítés: Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zebpelyhet, jól keverjuk össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt és jól keverjük össze. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet, ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni. 6 db bucit formálunk belőle, majd a kész tésztabucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre. Kalóriatartalom: 306 k kcal Szénhidráttartalom: 44,3 g gramm Zsírtartalom: 8,2 g gramm A receptet beküldte: Bea70 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |