| Aranygaluska vanília mártással (Update 1) receptHozzávalók: Fél adaghoz (kis tepsi) 1,5 -2 dl langyos sovány tej 3 dkg élesztő 1 nagyon pici csipet cukor az élesztőhöz 25 dkg liszt (Én most kevertem a Norbis, a zabpehely és a graham lisztet, bár szerintem bármelyik megfelel) 1 kanál porédesítő 1 nagyobb csipet só 1 tojás, 1 kanál sovány tejföl 5 dkg delma light margarin pici olívaolaj őrölt dió vagy mák, édesítővel A vanília mártáshoz: 1/2 liter sovány tej 2 tojás sárgája 1 kanál folyékony édesítő 1 kanál vanília ízű pudingpor vanília aroma vanília ízű fruktóz (de ez el is maradhat) 1 dkg vaj Elkészítés: A tésztához való anyagokat eldagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk. Egy kisebb fajta pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk a tésztából és a vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük szépen egymás mellé őket. (Én kicsit vékonyabbra szoktam nyújtani, mert úgy szeretem ha 2 rétegben van a tészta, így a kettő közé is tudok diót vagy mákot szórni, nemcsak a tetejére.) A tésztát vékonyan megkenem olívaolajjal és megszórom az édesítős dióval, vagy mákkal. Megsütöm és vanília mártással tálalom. Vanília mártás A tojássárgákat egy kevés tejjel, a pudingporral és az édesítővel elkeverjük. A tejet az aromával felforraljuk, majd a tojásos cuccot is hozzákeverjük és sűrűsödésig főzzük kevergetve. Forrnia nem szabad, mert akkor a tojássárgája darabos lesz benne. (Pár perc csak.) A végén beledobunk 1 dkg vajat, hogy fényes legyen. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |