| Vaníliás szív receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt) 2 csomag vaníliás cukor 2 teáskanál porcukor 2 nagy narancs 1 teáskanál vaníliás pudingpor (vagy liszt) 2 evőkanál narancslikőr friss mentalevél a díszítéshez Elkészítés: Előkészítés: A sajtot a kétféle cukorral összekeverjük. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát, beleöntjük a masszát, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítés: A vacsora előtt elkészítjük a mártást. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat éles késsel vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a narancshúst kivágjuk a hártyák közül. A narancs levét másfél dl vízzel felmelegítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük a pudingporral vagy a liszttel. Végül hozzákeverjük a narancslikőrt, és a narancsszeleteket. Kihűtjük. Tálaláskor a szívet tányérra borítjuk, köré öntjük a mártást. Friss mentalevéllel díszítjük. Egy tányérból – két kiskanállal - fogyasztjuk. Kínáljuk hozzá a pezsgőt. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |