Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás szív recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál porcukor
2 nagy narancs
1 teáskanál vaníliás pudingpor (vagy liszt)
2 evőkanál narancslikőr
friss mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A sajtot a kétféle cukorral összekeverjük. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát, beleöntjük a masszát, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítés: A vacsora előtt elkészítjük a mártást. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat éles késsel vastagon meghámozzuk, és kifilézzük, azaz a narancshúst kivágjuk a hártyák közül. A narancs levét másfél dl vízzel felmelegítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük a pudingporral vagy a liszttel. Végül hozzákeverjük a narancslikőrt, és a narancsszeleteket. Kihűtjük. Tálaláskor a szívet tányérra borítjuk, köré öntjük a mártást. Friss mentalevéllel díszítjük. Egy tányérból – két kiskanállal - fogyasztjuk. Kínáljuk hozzá a pezsgőt.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás alma-krumpli » Bécsi vaníliás kifli » Vaníliás almaleves 2. » Vaníliás karika
» Vaníliás krémtúró » Mézes vaníliás likőr » Almás-vaníliás pite » Vaníliás - fahéjas rúd
» Vaníliás nyári almaleves » Bundás vaníliás fánk » Vaníliás kifli » Vaníliás rétes
» Vaníliás gríztorta » Vaníliás darakrém » Vaníliás tallérok » Túrógombóc vaníliasodóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.