| Apró káposzta--Tormával padludka receptEgytálételek Hozzávalók: hagyma füstölt sonka kolbász piros paprika olaj só bors őrölt kömény zöld kapor fokhagyma 1 fej káposzta 1dl paradicsom 1 csésze rizs 3-4ek kukorica kása Elkészítés: Apró káposzta. Két fej vöröshagymát olajon megdinsztelünk. Házi füstölt sonkát kockára, a kolbászt vastagabb karikára szeleteljük. A hagymás olajon átforgatjuk, piros paprikát teszünk bele, felöntjük vízzel. Az édes káposztát csíkokra vágjuk, bele forgatjuk. Só, bors, őrölt köménymag, zöld kapor, fokhagyma kerül még bele. Ha majdnem puha megmosott rizst a tetejére tesszük, még nem keverjük bele. Úgy 5 perc után, bele forgatjuk, készre főzzük. Az utolsó a paradicsom, amit belerakunk. A rizs mellé 2-3 ek kukoricakása is kerülhet, csak finomabb lesz tőle. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós lehet. Letakarjuk abrosszal, hogy jól összeérjenek az ízek. Tavasszal káposzta helyett apróra vágott torma levéllel készítjük. Akkor a neve padludka. Tanácsok: A kocsány nélküli, felaprózott tormát ecetes vízben átfőzzük.A további hozzávaló ugyanaz. Kép látható róla a naplómba, vagy itt: http://picasaweb.google.hu/rolvisa/Telek#5165472848116849602 Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |