| Paprikás krumpli újragondolva receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg jó minőségű kolbász 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 0,5 dl víz 1 evőkanál olaj só őrölt bors 1 teáskanál pirospaprika A krumplipüréhez: 1 kg krumpli 20 dkg vaj 1 dl főzőtejszín vagy tej só őrölt fehér bors A tetejére: 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: 1. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. 2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászt, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. 3. A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vajat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntjük az előzőleg megmelegített tejszín felét. Robotgéppel simára keverjük, és közben, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejszínt is. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túl lágy legyen a püré.) 4. Egy sütőformába tesszük az elkészült kolbászt, és rákanalazzuk a krumplipürét, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten szép aranybarnára sütjük. Tanácsok: A paprikás krumpli hozzávalóival készült egytálétel egyenesen a sütőből. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |