| Túrós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás sárgája, 2-3 dkg élesztő, só, negyed sütőpor Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, fél napra vagy egy éjszakára hideg helyre tesszük. Mikor sütni akarjuk, kétszer meghajtogatjuk, közben fél órát pihentetjük. Kb. 2,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, bevagdossuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük. Tanácsok: A tojás fehérjével is megkenhetjük, és ha a tojás sárgájából elcsippentünk egy picit, hogy megszínezze, vagy egy csipet pirospaprikát szórunk a fehérjébe, akkor is szép színe lesz Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 380 kcal Zsírtartalom: közepes gramm A receptet beküldte: chippolino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |