| Keksz máglya, kókuszburokban receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kókuszos burokhoz: 2 dl tejszín 5 dl tej 15 dkg cukor 3 ek liszt 1 cs vaníliás cukor 30 dkg kókuszreszelék 2 ek étkezési zselatin Kakaós töltelékhez: 20 dkg keksz 20 dkg darált keksz 2 dl víz 15 dkg porcukor 3 ek kakaópor 20 dkg margarin 1 ek rum Elkészítés: Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a felvert tejszínt is. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére is hagyjunk befedni. Elkészítjük a kakaós tésztát. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk, majd szeleteljük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |