| Bögrés-almás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 6 tojás 2 bögre cukor 2 bögre liszt 3/4 bögre olaj 1 csomag sütőpor fahéj ízlés szerint vaj és zsemlemorzsa a tepsihez Elkészítés: Az almát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, és a vajazott, morzsázott, közepes méretű tepsibe rakom. Megszórom ízlés szerinti fahéjjal. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleöntöm az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ismét jól összekeverem, és az almára öntöm. 180 fokon lassan sütöm. Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, akkor sütőpapírral letakarom, míg készre sül a tészta. Tűpróbával ellenőrzöm, megsült-e. Ha kihűlt, felszeletelem, és úgy teszem tálcára, hogy az alma legyen felül. Tanácsok: Esetleg a tésztába,vagy az almára durvára vágott diót is szórhatunk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |