| Ananászos sonka receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg főtt sonka, 1 doboz darabolt ananászbefőtt, 4 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 pupos evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál ecetes torma, só, őrölt bors, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tojás. Elkészítés: A sonkát felszeleteljük, a szeleteket vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsiben ( készíthetjük adagonként is) egymás mellé rakjuk. Az étkezési keményítőt és a tejszínt simára keverjük, majd serpenyőbe öntjük. Hozzáadunk 1 dl ananászlevet, (konzerv-levét) megfűszerezzük, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük az ecetes tormát, beletesszük az ananászdarabokat, picit hagyjuk hülni, hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Az így elkészített ragut rákenjük a sonkaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Tanácsok: Nagyon finon reggelire, vacsorára és akkár délben is tálalhatjuk valamilyen körettel A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |