| Ananászos tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 doboz ananászkonzerv, 3 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag. babapiskóta , 8 evőkanál ananászlé, 3 tojássárgája, 30 dkg. mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime ízű), 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evőkanál kókuszlikőr ( vagy aroma). Elkészítés: Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, mascarpónéval, mindezt reszelt citromhéjjal ízesítem. Itt kerülhet még bele a kókuszlikőr ( vagy aroma). A piskótát beleáztatom az ananászlébe. A tál alját kirakom piskótával, rárakok egy réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a hozzávalók elfogynak úgy, hogy a tetejére krém kerül, amit megszórok kakaóporral. Félóra állás után már fogyasztható. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |