Tutireceptek.hu fejléc

Párolt körte joghurthabbal. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl joghurt
4 körte
30 dkg mélyhűtött szeder
1 dl cukor nélküli almalé
2 dl száraz vörösbor
1 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál méz
2 szerecsendióvirág-szirom

Elkészítés:
1. A szedret hagyja szobahőmérsékleten felengedni, néhány szemet tegyen félre, majd a maradék felét a joghurttal turmixolja össze.
2. A körtét - a szárát megtartva hámozza meg. Az almalevet, a bort, a citrom héját és levét, a mézet és a maradék szedret a körtével melegítse fel egy serpenyőben, majd letakarva, kis lángon kb. 15 perc alatt főzze puhára.
3. Ha a körte kész, vegye ki a léből, vágja félbe, majd kiskanállal vegye ki a magházat. A főzőlevet szűrje át, és a szerecsendió-virág hozzáadásával forralja sűrűbbre.
4. Egy-egy tányérra tegyen két fél körtét, a magház helyére folyasson szedres joghurtot, majd szórja meg a félretett szederrel és locsolja meg a körte levével.

Tanácsok:
Nem tudok mit hozzáfűzni, készítsd el és megtudod milyen finom, és nem utolsósorban mutatós:)Ráadásul hamar készen is van. Ja, ez 4 szenélyre készült.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 180 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés batyu » Tejben párolt hal » Mézes-körtés oldalas » Krémes körtetorta
» Körtés túrótorta » Borban párolt csirke » Párolt rizs zöldségekkel » Pudingos leveles körte
» Kapros párolt zöldborsó » Vaniliás körteleves » Ánizsos körte » Körte koch
» Körtés-csokis torta » Körtehabos mikrós piskóta » Hűsítő körte- és dinnyelé » Körtés kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.