| Párolt körte joghurthabbal. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dl joghurt 4 körte 30 dkg mélyhűtött szeder 1 dl cukor nélküli almalé 2 dl száraz vörösbor 1 citrom leve és reszelt héja 2 evőkanál méz 2 szerecsendióvirág-szirom Elkészítés: 1. A szedret hagyja szobahőmérsékleten felengedni, néhány szemet tegyen félre, majd a maradék felét a joghurttal turmixolja össze. 2. A körtét - a szárát megtartva hámozza meg. Az almalevet, a bort, a citrom héját és levét, a mézet és a maradék szedret a körtével melegítse fel egy serpenyőben, majd letakarva, kis lángon kb. 15 perc alatt főzze puhára. 3. Ha a körte kész, vegye ki a léből, vágja félbe, majd kiskanállal vegye ki a magházat. A főzőlevet szűrje át, és a szerecsendió-virág hozzáadásával forralja sűrűbbre. 4. Egy-egy tányérra tegyen két fél körtét, a magház helyére folyasson szedres joghurtot, majd szórja meg a félretett szederrel és locsolja meg a körte levével. Tanácsok: Nem tudok mit hozzáfűzni, készítsd el és megtudod milyen finom, és nem utolsósorban mutatós:)Ráadásul hamar készen is van. Ja, ez 4 szenélyre készült. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!! Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 180 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |