Tutireceptek.hu fejléc

Almakocka habkoronával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
3 db egész tojás
30 dkg átszitált finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

Tetejére: barack lekvár

Habhoz:

3 dl tej
5 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Elkészítés:
Az almát meghámozva, csutkáját eltávolítva, kis kockákra vágva cukorral megszórjuk, pár órát állni hagyjuk. Ezután levétől leszűrjük, lazán kinyomkodjuk.
A lisztet, tojást, porcukrot, 20 dkg margarint, sót, szódabikarbónát fehéredésig jó habosra kikeverjük és összedolgozzuk az almával.

Jól kizsírozott, prézlizett tepsibe terítjük, 40 perc alatt 170 fokos sütőben készre sütjük, s azon forrón megkenjük baracklekvárral.

A tejet felforraljuk, belecsurgatjuk a búzadarát és kihűtjük. Ennyi idő alatt a sütemény is kihűl.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a főtt búzadarát, s tovább habosítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a lekváros süteményt és kockára vágva tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenye rudak » Hagymás-sajtos süti » Körtés-karamellás süti » Narancsos csokis mousse
» Tahinis (halva) ostyatöltelék » Almás-vaníliakrémes sütemény » Ananászos sütemény » Túrós körtetorta
» Citromos epertekercs » Narancsos kávékrém » Görögdinnye » Húsvéti tojástorta
» Findzsás süti » Nutellás tarka linzer » Meggyes-pudingos » Aszaltgyümölcsös kalácspuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.