| Almakocka habkoronával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 3 db egész tojás 30 dkg átszitált finomliszt 20 dkg porcukor 20 dkg margarin csipet só 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna Tetejére: barack lekvár Habhoz: 3 dl tej 5 evőkanál búzadara 20 dkg margarin 20 dkg porcukor Elkészítés: Az almát meghámozva, csutkáját eltávolítva, kis kockákra vágva cukorral megszórjuk, pár órát állni hagyjuk. Ezután levétől leszűrjük, lazán kinyomkodjuk. A lisztet, tojást, porcukrot, 20 dkg margarint, sót, szódabikarbónát fehéredésig jó habosra kikeverjük és összedolgozzuk az almával. Jól kizsírozott, prézlizett tepsibe terítjük, 40 perc alatt 170 fokos sütőben készre sütjük, s azon forrón megkenjük baracklekvárral. A tejet felforraljuk, belecsurgatjuk a búzadarát és kihűtjük. Ennyi idő alatt a sütemény is kihűl. A margarint a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a főtt búzadarát, s tovább habosítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a lekváros süteményt és kockára vágva tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |