| Kétszinű kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dl tej 3 tojás sárgája 7-8 dkg vaj 10 dkg cukor 2,5 dkg élesztő 1 evőkanál kakaópor pici só Elkészítés: Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, pici cukorral. Elkeverjük a liszttel és hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott, de nem forró vajat, tojássárgáját és a langyos tejet. Jól összegyúrjuk a tésztát, majd részét külön vesszük és abba kakaót keverünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és rudakat formázunk belőle, amit összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük. A sütőből kivéve, még forrón megkenhetjük cukros vízzel és akkor szép fényes lesz a kalácsunk. A receptet beküldte: banyoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |