| Vajas-tejfölös csirkeragu receptLevesek Hozzávalók: Csirkeaprólék (mellcsont, nyak, szárny, esetleg farhát). Én csak mellcsontból készítem. fűszerek: só, egészbors, babérlevél, vegeta 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, tejföl az ízesítéshez Esetleg levesbetétnek csipetke. Elkészítés: A megmosott csirkeaprólékot feltesszük főni a fűszerekkel, sóval, 3-4 szem borssal, 1 nagyobb babérlevél, vegeta. Amikor a húsok megpuhulnak a csonton,kiveszem őket. A vajjal és a liszttel világos rántást készítek, s ezzel csomómentesre berántom. Ettől olyan sárgás fehér színe lesz. A húsokat visszateszem, majd a csipetkét beleteszem. A végén tejföllel ízesítem. Tanácsok: Ez az adag kb olyan 3 literes levesesedényhez elég, semmiképpen nem nagy fazékhoz. Lehet bele zöldségeket is tenni, dúsítani, sűriteni velük a levest, de az alaprecept enélkül van. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: laszlozsu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |